Loading...
ترنسمیتر

ترنسمیتر و انواع آن

ترانسمیتر از ترکیب دو واژه TRANSFER+METER گرفته شده‌است. یعنی تجهیزی که بتواند یک کمیت فیزیکی را اندازه‌گیری کرده(METERING)و آن را به مکانی دورتر مثل اتاق کنترل انتقال(TRANSFER) دهد.

ترانسمیتر می‌تواند پنوماتیکی یا الکترونیکی باشد. در هر دو مورد، سیگنال ارسالی استاندارد بوده و برای تجهیزاتی که در LOOP کنترل قرار دارند قابل فهم می‌باشد. در نوع الکترونیکی جریان ۲۰–۴ میلی‌آمپر و در نوع پنوماتیکی فشار هوای 15-3 (PSI)یا (bar)از سوی TRANSMITTER به کنترلرهای الکترونیکی و نیوماتیکی ارسال می‌شود. به بیان دیگر ترانسمیتر صنعتی ابزاری است که برای اندازه‌گیری کمیت‌ها و پارامترهای مختلف نظیر دما، فشار، رطوبت، سطح مایعات، فلو، گازهای‌های محیطی و مواردی از این دست استفاده می‌گردند و مقادیر اندازه‌گیری شده را به صورت جریان الکتریکی استاندارد در بازه ۴ تا ۲۰ میلی‌آمپر روی یک زوج سیم ارسال می‌نمایند. ترانسمیتر ایزوله (TRANSMITTER) جهت تبدیل انواع سیگنال‌های آنالوگ با دقت و کیفیت عالی به کار می‌رود. با پشتیبانی از تمامی سیگنال‌ها و رنج‌های مختلف اندازه‌گیری شامل سیگنال ۴ تا ۲۰ میلی‌آمپر DC، ۰ تا ۲۰ میلی‌آمپر DC، ۰ تا ۵ ولت DC، ۰ تا ۱۰ ولت DC، انواع ترموکوپل (Thermocouple) J,K,B,R,S,T,E,N، انواع RTD و PT100، پتانسیومتر (Potentiometer)، مقاومت (Resistance). ورودی و خروجی کاملاً ایزوله در برابر نویز و نوسانات برق، فیلترینگ و تقویت سیگنال از نکات مهم در ترانسمیتر می‌باشد. خروجی بدست آمده از ترانسمیترها قابل استفاده در نمایشگرها، سیستم‌های پی ال سی (PLC) و تمام تجهیزات کنترلی می‌باشد و امروزه ترانسمیتر مصرف زیادی در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد، سیمان، ریخته‌گری، داروسازی، لوازم منزل مهندسی پزشکی و به‌طور کلی هر سیستمی که نیاز به اتوماسیون صنعتی دارد، پیدا نموده‌است.

ترنسمیتر

 

ساختمان ترانسمیترها : به‌طور کلی ترانسمیترها از سه قسمت اصلی حس کننده، مبدل (ترانسدیوسر) و تقویت‌کننده تشکیل می‌شود. ترانسمیترها درانواع الکتریکی و پنوماتیکی ساخته می‌شوند. خروجی ترانسمیترهای الکتریکی بین ۴ تا ۲۰ میلی‌آمپر و ترانسمیترهای پنوماتیکی بین ۳ تا ۱۵ psi بر حسب تغییرات کمیت ورودی می‌تواند تغییر کند. برای مدرج کردن یا کالیبره کردن ترانسمیترها طبق دستور سازنده با دادن ورودی‌های معین و معلوم خروجی را تنظیم می‌کنیم.

 

 ترنسمیتر

 

کاربرد ترانسمیترها: سنسورها و ترانسمیترها اجزای یک پروسه صنعتی هستند که کاربردهای فراوانی در پروسه‌های متنوع دارند. امروزه مصرف زیادی در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد، سیمان، ریخته‌گری، داروسازی، مهندسی پزشکی و به‌طور کلی هر سیستمی که نیاز به اتوماسیون صنعتی دارد، پیدا نموده‌است. کاربرد عمده این قطعات در ارزیابی عملکرد سیستم و ارائه یک فیدبک با مقدار و وضعیت مناسب است که بدین ترتیب کنترلر سیستم متوجه وضعیت کارکرد آن و چگونگی حالت خروجی خواهد شد.

 

ترنسمیتر

 

 ترانسمیتر اختلاف فشار Diffrentional Pressure Transmitter

ترانسمیتر های اختلاف فشار یکی از کلیدی ترین تجهیزات ابزار دقیق محسوب می شوند. این تجهیزات در اندازه گیری پارامترهای دیگری نظیر ارتفاع مخازن و فلو نیز کاربرد فراوان دارد و با توجه به دقت و تکرار پذیری که در اندازه گیری فلو و سطح مایعات دارند در صنعت بسیار استفاده می گردند. امروزه با توجه به پیشرفت علم الکترونیک و استفاده از میکروپروسسور در این تجهیزات امکان کالیبره و مانیتور از راه دور آن ها را نیز ممکن کرده است.

 ترنسمیتر

در انتخاب این تجهیزات بایستی به موارد زیر توجه کرد :

  • امکان کالیبره کردن آن
  • هوشمند یا اسمارت بودن تجهیز که معمولا پروتکل هارت است
  • جنس کپسول که معمولا استیل می باشد
  • فشار تحمل تجهیز
  • رنج و گستره اندازه گیری فشار
  • دقت ترانسمیتر

ترنسمیتر

 

ترانسمیتر سطح یا لول ترانسمیتر Level transmitter

برای مانیتورینگ یا انتقال اطلاعات ارتفاع مواد موجود در مخازن با توجه به وضعیت مخزن و بسته به شرایط خاص مخزن ائم از تحت فشار بودن و دمای کاری آن و یا وجود بخارات موجود و یا نوع ماده که می تواند مایع یا مواد پودری و دانه ای باشد از مکانیزمهای مختلف می توان استفاده کرد. متداول ترین روش برای انتقال اطلاعات سطح مخزن مخصوصا در مخازن تحت فشار استفاده از ترانسمیتراختلاف فشار می باشد.

 

ترنسمیتر

 

ترانسمیتر فشار Pressure transmitter

ترانسمیتر یا منتقل کننده فشار یکی از پرکاربرد ترین تجهیزات و اداوات ابزار دقیق در کنترل و مانیتورینگ پروسه های مختلف صنعتی است. این ابزار علاوه بر این که در کنترل فشار و نمایش مقادیر آن کاربرد دارد می تواند به عنوان ترانسمیتر مقادیر سطح مایعات در مخازن و همچنین در مدل های دیفرنیسیالی که همان ترانسمیتر اختلاف فشار نام دارد در مانیتورینگ و کنترل فلو به کار آید. این تجهیزات در مدل های قلمی ارزان قیمت و همچنین نمونه های اسمارت با پروتکل هارت و یا پروفیباس ارائه می گردند. ترانسمیتر فشار از مکانیزم های مختلفی برای اندازه گیری دقیق فشار استفاده می کند که در دیتا شیب و یا اطلاعات فنی تجهیز به آن اشاره گردیده است که البته در بشتر مدله ای از نوع استرین گیج در المان سنسور ترانسمیتر استفاده می گردد. مورد دیگر دقت این تجیزات است که در مدل های معمولی تا نیم درصد و در ترانسمیترهای پیشرفته و یا آزمایشگاهی دقیق تا بیست و پنج صدم درصد و یا بالاتر می رسد.

 

ترنسمیتر

 

در انتخاب این ابزار بایستی به موارد زیر توجه کرد :

  • دقت ترانسمیتر
  • نسبی یا مطلق بودن فشار
  • رنج فشار یا محدوده اندازه گیری
  • نوع خروجی مورد نیاز ترانسمیتر
  • نوع خورندگی ماده در ارتباط با سنسور

ترنسمیتر

 

ترانسمیتر دما Temprature transmitter

ترانسمیترهای دما می توانند در چندین مدل ساده و قابل کالیبره ارائه شوند. این ترانسمیترهای قابلیت تشخیص انواع سنسور دما نظیر انواع ترموکوپل و RTD ( ترمورزیستنس یا PT100 ) را دارند.
ترانسمترهای مطرح شده در مدل های ریلی و مدل های مخصوص هد (head) ترموکوپل و PT100 می باشند.

 ترنسمیتر

ترانسمیتر لودسل Load cell transmitter

ترانسیمتر لودسل برای ارسال مقادیر اندازه گیری شده توسط لودسل به یک سیگنال استاندارد که معمولا ۴ تا ۲۰ میلی آمیر است مورد استفاده قرار می گیرد. ترانسمیتر های لودسل معمولا در مدل های ریلی و برای نصب در تابلو مورد تولید می گردند و بسته و در مدل های پیشرفته تر با خروجی مدباس و یا یکی از پروتک های متعارف ارائه می گردد.

 

ترنسمیتر

 


برای انتخاب ترانسمیتر لودسل بایستی به موارد زیر توجه کرد :

  • محدوده اندازه گیری ترانسمیتر لودسل
  • نوع خروجی ترانسیمتر
  • دقت اندازه گیری ترانسمیتر لودسل
  • نحوه نصب
  • در صورت لزوم پروتکل ارتباطی با شبکه ترانسمیتر لودسل

 

ترنسمیتر

 

ترانسمیتر رطوبت Humidity Transmitter

ترانسمیتر رطوبت برای ارسال اطلاعات مربوط به رطوبت و نقطه شبنم به اتاق کنترل یا PLC یا جهت رکورد گیری و کنترل مورد استفاده می گیرد. خروجی ترانسمیتر رطوبت بسته به انتخاب می تواند خروجی میلی آمپر و یا ولتاژ باشد و با توجه به نیاز و مورد اندازه گیری رنج ۰ تا ۱۰۰ درصد را در بر می گیرد. همیچنین با توجه به حساسیت اندازه گیری رطوبت دقت دستگاه می تواند متفاوت باشد. با توجه به این در اندازه گیری رطوبت به اندازه گیری دما نیاز می باشد.

 

ترنسمیتر

در انتخاب ترانسمیترهای رطوبت به موارد زیر بایتسی توجه نمود :

  • رنج اندازه گیری ترانسمیتر رطوبت
  • دقت ترانسمتر رطوبت
  • نوع خروجی ترانسمیتر رطوبت
  • امکان ارتباط با ترانسمیتر رطوبت با کامپیوتر یا شبکه صنعتی
  • نحوه نصب ابزار ترانسمیتر رطوبت
  • تغذیه ابزار ترانسمیتر رطوبت

 

اطلاعات
  • دسته بندی: آخرین مطالب

فروشگاه انرژی کالا

انرژی کالا یک سایت الکترونیک می باشد که با محوریت مشاوره و تأمین انواع تجهیزات ابزار دقیق و اندازه گیری، کالاهای صنعتی و خدمات فنی مهندسی تأسیس گردیده است.

 

اطلاعات تماس

برای دریافت و ذخیره اطلاعات تماس بارکد زیر را با تلفن همراه خود اسکن کنید.

Untitled 1