هکتولیتر
اگر محفظه ای از جنس استیل را در نظر بگیرید که با دانههای یک غله پرشده باشد و غله موجود در این محفظه را وزن کردیم این وزن برابر با وزن یک لیتر از آن غله است. حال اگر وزن را در صد ضرب کنیم هکتولیتر آن غله حاصل میشود. هرچه هکتولیتر غله ای بیشتر باشد آن غله بهتر است
هکتولیتر در هنگام دریافت غلات همچون ذرت، گندم و برنج مورد استفاده قرار میگیرد. نتیجه به دست آماده از این دستگاه بستگی به اندازه و شکل دانه ی غلات دارد. وزن هکتو لیتر در هنگام آزمایش با بازدهی نمونه ی آزمایش شده ارتباط مستقیم دارد. دستگاه شامل چاقو ی مخصوص، ظرف آب سنج و ترازوی دیجیتال میباشد.
تعریف هکتولیتر:
- بیانگر وزن حجمی گندم بوده و واحد آن بر حسب کیلوگرم به ازای هکتولیتر(صد لیتر) بیان میگردد و از واحدهای دیگر آن پوند بر بوشل است.
- از روی هکتولیتر می توان به توپر بودن، بازدهی آرد و فضای مورد نیاز ذخیرهسازی پی برد.
- در تجارت بین الملی غلات یکی از عوامل موثر در قیمت گذاری می باشد و معمولا نباید زیر 76 باشد لکن در خرید داخلی ایران کمتر از این حد هم خریداری می گردد.
- متوسط هکتولیتر گندم برابر با 77 بوده و بین 68 تا 84 کیلوگرم نوسان دارد.
عوامل موثر در هکتولیتر:
عبارتند از فرم، شکل، اندازه و رطوبت
الف- عوامل افزایش وزن هکتولیتر:
1- سطح دانه صاف باشد
2- دانه گرد و یکنواخت باشد.
3- میزان رطوبت دانه زیر 10 باشد و یا دانه ها به صورت مصنوعی خشک شده باشد.
4- املاح و دانه های شکسته همراه دانه اصلی باشد.
ب- عوامل کاهش وزن هکتولیتر:
1- سطح دانه زبر و نا هموار باشد.
2- درصد دانههای لاغر، کشیده، سبک و توخالی زیاد باشد.
3- میزان رطوبت دانه بالا باشد/ بیش از 16%
4- گرد وغبار همراه دانه باشد.
با داشتن هکتولیتر می توان فضای مورد نیاز ذخیره سازی را محاسبه نمود.
- Live demo: http://
- دسته بندی: آخرین مطالب